Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Montebello med panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene
Montebello med panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene
« Forrige side Næste side »

I en smuk sydspansk bjerglandsby ligger institutionen Montebello med panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene. Men lad blot baderingen blive hjemme – dette er ikke et ferieophold!
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Kort tid efter en operation i Danmark ankommer du på Spaniens sydkyst. Det kan være svært at forestille sig. Men ikke desto mindre får mange danske patienter dette tilbud om genoptræning i Spanien. Programmet lyder på tre uger med genoptræning på institutionen Montebello i Sydspanien.

Lille andalusisk bjerglandsby
Montebello ligger i den lille, hvide bjerglandsby Benalmadena Pueblo cirka 20 minutters kørsel fra Malaga lufthavn. Den arkitektoniske forening af dansk og spansk stil får Montebellos lille enklave til at glide godt ind i den charmerende andalusiske landsbyidyl med de hvidkalkede, små huse langs de snoede, brostensbelagte gader.

Det ca. 20.000 kvm store område ligger højt hævet over kysten og har panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene. Det store haveanlæg giver rig mulighed for at spadsere rundt og nyde varmen, palmerne og solen.

Takket været Montebellos beliggenhed kan patienterne på få minutter bevæge sig ind i den hyggelige landsby eller gå på en af de mange spanske kaffebarer, der ligger lige ude for døren – dog først efter fuldendt træning!


Samvær og glæde
De fælles sociale aktiviteter og nærværet med andre ligestillede bidrager medvirker til at opretholde humøret og gå-på-modet er i top.

Patienterne oplever, at de ikke længere står alene om deres problemer. Det er således ikke blot klimaet, træningen og omgivelserne, der gør opholdet på Montebello anderledes end et genoptræningsforløb hjemme i Danmark, derimod er det sociale samvær og aktiviteter en stor del af den succes-oplevelse, som Montebellos patienter oplever ved indlæggelsen.

Området omkring bassinet er et af de yndede samlingspunkter efter dagens anstrengelser. Ligeledes træffes man i restauranten, hvor patienterne deltager aktivt i kostplanlægningen ligesom de informeres om kost generelt.


Dansk behandling i Spanien
Udover træningslokaler og bassin har Montebello reception, køkken og restaurant samt internetcafe og bibliotek. Al behandlingspersonale er som nævnt dansk, og der lægges stor vægt på kontinuiteten blandt personalet. Spaniens sydkyst har udviklet sig til en kosmopol med folk af alle nationaliteter. Det er således forholdsvist let for det danske personale at integrere sig selv og deres familie i det lokale samfund. Vikarer, der opholder sig i kortere tid, har mulighed for at indkvartere sig i nogle af områdets personaleboliger.

Montebellos ledelse og administration er dansk. Personalet i reception og køkken samt rengørings- og teknisk afdeling er typisk spansk.

Et nyligt samarbejde er indgået med det ny, moderne Hospital Xanit i Benalmadena.


Træning fra ankomst til afrejse Montebello i Spanien
Målet med genoptræningen er, at hverdagen bliver fysisk lettere at klare efter indlæggelsen på Montebello.
Et struktureret træningsforløb tilrettelægges individuelt for den enkelte patient. Træningen varetages af dansk ergoterapeut og danske fysioterapeuter, og programmet for den enkelte patient tilpasses løbende via dialog patient og personale imellem. Fra ankomst til afrejse står opholdet i træningens tegn med daglige sessioner fra tidlig morgen til sen eftermiddag.

Foruden træningssalene inddrages også saltvandsbassinet som en del af træningsfaciliteterne. Bassinet, som er specielt tilpasset genoptræningspatienter, har nyligt gennemgået en renovering og er taget i brug i sommeren 2007 .


Region Hovedstaden og frit sygehusvalg
Indtil udgangen af 2006 var Montebello ejet af Københavns Amt og Hovedstadens Sygehusfællesskab, hvorefter ejerskab og driftsansvar nu er overgået til Region Hovedstaden.
Grundet det lave omkostningsniveau i Spanien lønner det sig at foretage genoptræningen på Montebello frem for hjemme i Danmark. Udgifter til rejsen dækkes af patienten selv såfremt denne bor udenfor hovedstadsregionen.
Med det fri syghusvalg er Montebello nu tilgængelig for patienter over hele landet.


Patienterne
Der er lige under 100 patienter på Montebello, og institutionen havde i 2006 et samlet antal sengedage på 33.957. Patienterne kommer primært efter operation eller andre forhold, som giver dem særligt behov for genoptræning. Dette er typisk patienter med nyligt opståede funktionstab specielt inden for hofte-, knæ- og rygoperationer samt inden for gigt, apopleksi, sclerose og kronisk smerte.


Historien bag Montebello
Montebello har eksisteret i over 30 år og arbejdede med neurotiske og psykisk syge patienter indtil 1984 og har siden da fokuseret udelukkende på genoptræning.


Har du været patient på Montebello?
Redaktionen vil gerne høre din mening om opholdet.  Kom med dine kommentarer her!

Din vurdering

(318 stemmer)546 kommentarer
Læs ogsåPoolområdet er lige blevet renoveret, og er et af de mest populære områder på Montebello
Poolområdet er lige blevet renoveret, og er et af de mest populære områder på Montebello


Kommentarer

Dine kommentarer til Montebello

Henri Kofoed
Her er en lille video med nogle af øvelserne som "måske" laves på Montobello. https://www.youtube.com/watch?v=JK8vVDSSXrA Jeg var dernede i juli 2013 og fik rigtig rigtig god træning !!! (måske alligevel ikke helt som på videoen). Men jeg kom et godt stykke videre - og fik smidt krykkerne.


Hanne Stoltenborg
Hej, jeg skal afsted fra Billund lørdag 26/4-14 kl. 16.15 og vil høre om der er nogle som vil følges? Mit nr er 21251450.
Gitte Brix Skov
Hej Jeg skal afsted til Montebello lørdag d.19/4-14 (påsken). Jeg kommer fra Århus og vil høre om der er andre som skal afsted samme dag, og om vi skal slå følge? Min billet er endnu ikk bestilt, skal lige have de sidste ting på plads, så om jeg skal fra Billund, Thirstrup eller Aalborg er lige meget for mig (skulle lige være pris forskellen) Send mig en sms eller ring op på 2226 2219. Med venlig hilsen Gitte
Poul Erik Jørgensen
Efter en voldsom trafikulykke og et ubehjælpsomt forsøg fra det kommunale tilbud på restituering - var det et fantastisk tilbud at komme til Montebello. Topprofessionelt helt igennem - dygtigt og engageret personale som tog mange individuelle hensyn. Jeg var der febr/marts 2013 - og søger derned igen til efteråret for at få det sidste af kroppen med. Nyd det og hav de positive briller på !!
Hanne Andresen
jeg har en fætter, som har Huntingsons syge. Ville han være relevant til et ophold i Spanien
linda luthje
Hej jeg skal have et nyt knæ den 8/4,er der nogle der ved om man skal søge om af komme til montebello før eller efter operation .
Mads Thomsen
Det er jo helt fantastisk sådan faciliteter findes og der bliver gjort et stort og betydningsfyldt arbejde. Det samme bliver også gjort på de forskellige sundhedscentre for div genoptræningsforløb. Det der ikke tænkes på er at når genoptræningstiden er overstået går der nøjagtig 1/2 år før status er det samme som før genoptræningsbegyndelsen såfremt der ikke følges op efter endt genoptræning med veligehold, og hvad nytter det at regionerne bruger ca kr. 30000 pr patient i forløbet, og så overlader patienterne til dem selv når veligeholdelsen af kropsformen skal holdes. Det er så nødvendig for ikke at tabe nogle på gulvet at der tilbydes en opfølgning af træningen.
Allan
Det er absolut et dejligt sted og træningen er god. Rolatorcafeen lige på den anden side af gaden hyggelig til en kop kaffe med de andre, om aftenen. Dog var vi mange der gik ud og spiste andre steder om aftenen. Den grønne buffet???? Tænk vi er i Spanien med alverdens gode grøntsager og så er det det samme hver eneste dag. Agurk, tomat og lign. 3 røvsyge l og lillebror-oste samt en Danablue. HVER dag. Køkkenchefen er en tyran iflg. personalet, han bestemmer ALT. Helt ærligt: Hvor svært kan det være at lave en på 3 uger som er forskellig. Der kommer jo nye "kunder" hver 3 uge. Mit hold klagede over ma(n)den, holdet før og efter også. Så send dog for fan... den køkkenchef på kursus Jette Søe. (chef for MB) Ellers har jeg kun godt at sige om MB, personalet er utrolig søde og imødekommende. Min fys. hed Jacob og var helt unik. Er holdt op. Var kun vikar.(shit) Det sociale liv med de andre er som hjemmesiden beskriver --- meget vigtig. Os der ikke bor i Hovedstadsregionen betaler ca. kr. 2500,- for flyvebilletten med SAS til Malaga. Go' tur.
Linda Lund
Hej Kurt Send evt en sms 28264364. Rejser fra Aalborg 11.20
Kalle Gru
Hej jeg skal til Montebello d.12/4 2014 Har bestilt fly fra Ålborg d.11/4 og regner med at købe en overnatning på Case Rosa til ca.300kr.Da det er alt for dyrt at flyve om lørdagen før påske er der andre der kunne få den ide oppe nord fra.

« Forrige side Næste side »

Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskodenVideo om Spanien - spanskstil channel