Spansk Stil

Afmeld nyheder
2. kvartal 2008

Spanien

English Espana

(C) Copyright 2007 - alle rettigheder forbeholdes
Montebello med panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene
Montebello med panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene
« Forrige side Næste side »

I en smuk sydspansk bjerglandsby ligger institutionen Montebello med panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene. Men lad blot baderingen blive hjemme – dette er ikke et ferieophold!
Spansk Stil - 2. kvt. 2008
Kort tid efter en operation i Danmark ankommer du på Spaniens sydkyst. Det kan være svært at forestille sig. Men ikke desto mindre får mange danske patienter dette tilbud om genoptræning i Spanien. Programmet lyder på tre uger med genoptræning på institutionen Montebello i Sydspanien.

Lille andalusisk bjerglandsby
Montebello ligger i den lille, hvide bjerglandsby Benalmadena Pueblo cirka 20 minutters kørsel fra Malaga lufthavn. Den arkitektoniske forening af dansk og spansk stil får Montebellos lille enklave til at glide godt ind i den charmerende andalusiske landsbyidyl med de hvidkalkede, små huse langs de snoede, brostensbelagte gader.

Det ca. 20.000 kvm store område ligger højt hævet over kysten og har panoramaudsigt over Middelhavet og bjergene. Det store haveanlæg giver rig mulighed for at spadsere rundt og nyde varmen, palmerne og solen.

Takket været Montebellos beliggenhed kan patienterne på få minutter bevæge sig ind i den hyggelige landsby eller gå på en af de mange spanske kaffebarer, der ligger lige ude for døren – dog først efter fuldendt træning!


Samvær og glæde
De fælles sociale aktiviteter og nærværet med andre ligestillede bidrager medvirker til at opretholde humøret og gå-på-modet er i top.

Patienterne oplever, at de ikke længere står alene om deres problemer. Det er således ikke blot klimaet, træningen og omgivelserne, der gør opholdet på Montebello anderledes end et genoptræningsforløb hjemme i Danmark, derimod er det sociale samvær og aktiviteter en stor del af den succes-oplevelse, som Montebellos patienter oplever ved indlæggelsen.

Området omkring bassinet er et af de yndede samlingspunkter efter dagens anstrengelser. Ligeledes træffes man i restauranten, hvor patienterne deltager aktivt i kostplanlægningen ligesom de informeres om kost generelt.


Dansk behandling i Spanien
Udover træningslokaler og bassin har Montebello reception, køkken og restaurant samt internetcafe og bibliotek. Al behandlingspersonale er som nævnt dansk, og der lægges stor vægt på kontinuiteten blandt personalet. Spaniens sydkyst har udviklet sig til en kosmopol med folk af alle nationaliteter. Det er således forholdsvist let for det danske personale at integrere sig selv og deres familie i det lokale samfund. Vikarer, der opholder sig i kortere tid, har mulighed for at indkvartere sig i nogle af områdets personaleboliger.

Montebellos ledelse og administration er dansk. Personalet i reception og køkken samt rengørings- og teknisk afdeling er typisk spansk.

Et nyligt samarbejde er indgået med det ny, moderne Hospital Xanit i Benalmadena.


Træning fra ankomst til afrejse Montebello i Spanien
Målet med genoptræningen er, at hverdagen bliver fysisk lettere at klare efter indlæggelsen på Montebello.
Et struktureret træningsforløb tilrettelægges individuelt for den enkelte patient. Træningen varetages af dansk ergoterapeut og danske fysioterapeuter, og programmet for den enkelte patient tilpasses løbende via dialog patient og personale imellem. Fra ankomst til afrejse står opholdet i træningens tegn med daglige sessioner fra tidlig morgen til sen eftermiddag.

Foruden træningssalene inddrages også saltvandsbassinet som en del af træningsfaciliteterne. Bassinet, som er specielt tilpasset genoptræningspatienter, har nyligt gennemgået en renovering og er taget i brug i sommeren 2007 .


Region Hovedstaden og frit sygehusvalg
Indtil udgangen af 2006 var Montebello ejet af Københavns Amt og Hovedstadens Sygehusfællesskab, hvorefter ejerskab og driftsansvar nu er overgået til Region Hovedstaden.
Grundet det lave omkostningsniveau i Spanien lønner det sig at foretage genoptræningen på Montebello frem for hjemme i Danmark. Udgifter til rejsen dækkes af patienten selv såfremt denne bor udenfor hovedstadsregionen.
Med det fri syghusvalg er Montebello nu tilgængelig for patienter over hele landet.


Patienterne
Der er lige under 100 patienter på Montebello, og institutionen havde i 2006 et samlet antal sengedage på 33.957. Patienterne kommer primært efter operation eller andre forhold, som giver dem særligt behov for genoptræning. Dette er typisk patienter med nyligt opståede funktionstab specielt inden for hofte-, knæ- og rygoperationer samt inden for gigt, apopleksi, sclerose og kronisk smerte.


Historien bag Montebello
Montebello har eksisteret i over 30 år og arbejdede med neurotiske og psykisk syge patienter indtil 1984 og har siden da fokuseret udelukkende på genoptræning.


Har du været patient på Montebello?
Redaktionen vil gerne høre din mening om opholdet.  Kom med dine kommentarer her!

Din vurdering

(352 stemmer)606 kommentarer
Læs ogsåPoolområdet er lige blevet renoveret, og er et af de mest populære områder på Montebello
Poolområdet er lige blevet renoveret, og er et af de mest populære områder på Montebello


Kommentarer

Dine kommentarer til Montebello

dorthe lyngholm
Hej - er ikke klar over - om min første henvendelse blev afsendt / modtaget? Min situation er den - at jeg skal opr - nyt hofteled den 23. aug. - genoptræning foregår i eget hjem af mig selv - har jeg fået oplyst. Da jeg har et ønske om - at blive 100% mobil igen - søger jeg om et ophold hos Jer. Bor i jylland - så er indstillet på at betale fly selv. Bor alene. vh dorthe lyngholm


Annette Kristiansen
Hvordan får jeg et ansøgningsskema. Har nu været syg siden 8/10-2014 med en brækket fod og der er intet sket. Kunne godt tænke mig noget træning...
Britta Vissing
Jeg skal til Montebello i morgen d. 14.05.16, glæder mig meget, og håber på at jeg gennem intensiv træning for styrket min ryg, og vil komme af med de smerter som jeg har i ben, hofte og ryg. Ser også frem til at møde en masse nye mennesker, og kunne drage erfaring fra dem.
susanne larsen
Hej jeg har lige fået brev om at jeg skal afsted den 21/5 2016 glæder mig meget er der andre der skal afsted der så er dernede når du kommer Zille Petersen
Zille Petersen
Er dybt rørt over at jeg nu skal til Montobello den. 28 maj 2016 Er der en anden der skal afsted den tid? Er på fb. Zille Karen Banke Petersen. Jeg har gigt og smerte. Hold fast hvor jeg glæder mig til at være frisk og glad igen og smerte frit eller bare mindre smerter.
Mogens Franksen
Hej, jeg skal til Montebello d. 13.2.16 og vil høre, om der er andre fra Jylland eller Fyn, der skal derned via Kbh., så vi evt. kan følges, telf. 21 28 24 95.
Bit Otterstrøm
Jeg har vundet i lotteriet. Det føles som sådan. Skal afsted den 6 feb 2016. Glæder mig så meget. Skønt at komme igang med genoptræning efter en operation for diskusprolaps og spinalstenose i lænden. Hvis du også skal med den dag så kan vi evt skrives ved? E-mail bitzen6@gmail.com
Rose Pacholski
Hej, jeg skal fra Billund lørdag d 29/8 og til Montebello. Jeg ville høre om der er andre der skal afsted samme dag, så kan vi evt følges? Med venlig hilsen Rose Pacholski
Otto Wollin
Jeg har kontakt med en ældre dame, snart 90, hun skal muligvis ha en ny hofte. Vil et ophold hos jer være en god ide, hun betaler gerne selv. Kan hun flyve efter en operation i Danmark.
Lisbeth F. Poulsen
Hejsa. Jeg har lige fået til kendt et ophold på Montebello d. 22/8 2015. Mega glad over at være blevet tilkendt et ophold. Er der andre der skal rejse den dag, vil jeg gerne om vi evt. kunne følgelse. Skriv gerne på min mail lisbeth.frejo.poulsen@gmail.com....Vi ses

« Forrige side Næste side »

Navn:


Kommentar:


E-mail (vises ikke):Udfyld venligst sikkerhedskodenVideo om Spanien - spanskstil channel